Palócleves
 
•80 dkg marhalábszár
•2 üveg (530g-os) zöldbab
•2-3 kk őrölt kömény
•1 csapott kk. őrölt bors
•4 babérlevél
•2 közepes fej hagyma
•6 közepes szem burgonya
•2 dl tejföl
•1 evőkanál finomliszt
•1 csapott evőkanál pirospaprika
•4 gerezd fokhagyma
•kevés kapor

1.A hagymát apró kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
2.Beledobjuk a kockára felvágott húst és egy kicsit megpirítjuk.
3.Hozzátesszük az átpréselt fokhagymát, a fűszereket, a pirospaprikát, sózzuk és egy kevés vizet öntünk alá.
4.Addig főzzük amíg majdnem puha nem lesz a hús. (Ez nagyon változó, a marha korától függ.)
5.Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.
6.Ha megpuhult, akkor beleöntjük (levével együtt) a 2 konzerv zöldbabot. Ezzel is felforraljuk.
7.A tejfölből, a levesből kivett kevés meleg lével és a liszttel csomómentes habarást készítünk. A leveshez adjuk, felforraljuk.
8.Végezetül beleszórjuk a nagyon apróra felvágott kaprot.




Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting