Paprika duett
 
 
» 2 piros húsú paprika
» 400 g konzervparadicsom
» 1 gerezd fokhagyma
» csipetnyi fűszerpaprika
» 1/4 tk. őrölt kömény
» 1 ek. citromlé
» só és bors
» A sárga leveshez:
» 3 sárga húsú paprika
» 1 burgonya
» 5 dl csirke alap lé
» 1/2 tk. sáfrány, összezúzva
» 100 g görög joghurt

Mindkét paprikát előmelegített sütőbe teszünk egy negyed órára. Ha bekormozódott 10 percre zacskóba tesszük, ezután könnyen le tudjuk hántani a héját. Majd kimagozzuk és felszeljük.
A paradicsomot a levével együtt összedolgozzuk a piros paprikával, a zúzott fokhagymával. El kezdjük főzni, közben köménnyel, fűszerpaprikával, sóval és borssal ízesítjük, egy fél óráig rotyogtatjuk.
Egy másik edényben a sárga paprikát dolgozzuk össze a felkockázott burgonyával, majd felöntjük a húslevessel, sáfránnyal, sóval és borssal fűszerezzük. Felfőzés után fél óráig pároljuk.
A piros levest bot mixerrel összekeverjük, citromlével pikánssá tesszük. A sárga levest turmixgépbe tesszük a joghurttal. Tálaláskor a két levest óvatosan összeöntjük.




Tárhely bérlés - Domain foglalás - Virtuális szerver - Szerver bérlés