Paprika duett » 2 piros húsú paprika » 400 g konzervparadicsom » 1 gerezd fokhagyma » csipetnyi fűszerpaprika » 1/4 tk. őrölt kömény » 1 ek. citromlé » só és bors » A sárga leveshez: » 3 sárga húsú paprika » 1 burgonya » 5 dl csirke alap lé » 1/2 tk. sáfrány, összezúzva » 100 g görög joghurt Mindkét paprikát előmelegített sütőbe teszünk egy negyed órára. Ha bekormozódott 10 percre zacskóba tesszük, ezután könnyen le tudjuk hántani a héját. Majd kimagozzuk és felszeljük. A paradicsomot a levével együtt összedolgozzuk a piros paprikával, a zúzott fokhagymával. El kezdjük főzni, közben köménnyel, fűszerpaprikával, sóval és borssal ízesítjük, egy fél óráig rotyogtatjuk. Egy másik edényben a sárga paprikát dolgozzuk össze a felkockázott burgonyával, majd felöntjük a húslevessel, sáfránnyal, sóval és borssal fűszerezzük. Felfőzés után fél óráig pároljuk. A piros levest bot mixerrel összekeverjük, citromlével pikánssá tesszük. A sárga levest turmixgépbe tesszük a joghurttal. Tálaláskor a két levest óvatosan összeöntjük. |