Paradicsomleves betütésztával
* 500 g bio paradicsomlé * 4-5 ek bio betűtészta (jelen esetben színes kivitelben) * 1/2 fej vöröshagyma vagy 1-2 szál újhagyma, zöldjével együtt * 1/2 cs petrezselyemzöld * 1 tk szárított kakukkfű (elhagyható) * 1 tk cukor (ízlés szerint elhagyható) * 1 tk tengeri só 1. A megtisztított hagymát apróra vágjuk. (Ha újhagymát használunk, akkor a vastagságától függően karikára, vagy félbe vágva aprítjuk fel, de mindenképp a zöld szárával együtt.) 2. A megmosott, megszárított petrezselyem szárát is apróra, a levelét durvára vágjuk, de azt csak a főzés végén adjuk az ételhez. 3. Egy fazékban 1-1,5 dl vizet öntve megpároljuk a hagymát és petrezselyemzöld szárát. Közben hozzáadjuk a sót és a kakukkfüvet (ez utóbbi elhagyható). Addig kevergetjük, amíg a víz elpárolog és ekkor beleöntjük a paradicsomlevet, és kb. kétszeres mennyiségű vizet. Hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk összeforrni a levest. 4. Amint a leves felforrt, elzárjuk alatta a gázt és belekeverjük a betűtésztát és a petrezselyemlevelet. Legalább 20 percet állni kell hagyni fogyasztás előtt, hogy a tészta megpuhuljon. |