Petrezselymes csicseriborsó leves » 250 g szárított csicseriborsó » 1 kis hagyma » 3 gerezd fokhagyma » 40 g petrezselyem » 2 ek. olívaolaj » 1,2 l zöldség alap lé » fél citrom leve » só és bors » A díszítéshez: » reszelt citromhéj » őrölt fekete bors A csicseriborsót előző éjszaka beáztatjuk, majd átöblítjük és egy órán át sós vízben pároljuk. A hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet bot mixerrel összedolgozzuk, majd olívaolajon megfuttatjuk. Hozzákeverjük a csicseriborsót, felöntjük a zöldséglevessel és lefedve 20 percig pároljuk. Közben sóval és borssal ízesítjük. Ha kihűlt kicsit összekeverjük a bot mixerrel, a citrom levével pedig pikánssá tesszük. Reszelt citromhéjjal és őrölt fekete borssal díszítjük. |