Petrezselymes csicseriborsó leves
 
 
» 250 g szárított csicseriborsó
» 1 kis hagyma
» 3 gerezd fokhagyma
» 40 g petrezselyem
» 2 ek. olívaolaj
» 1,2 l zöldség alap lé
» fél citrom leve
» só és bors
» A díszítéshez:
» reszelt citromhéj
» őrölt fekete bors

A csicseriborsót előző éjszaka beáztatjuk, majd átöblítjük és egy órán át sós vízben pároljuk.
A hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet bot mixerrel összedolgozzuk, majd olívaolajon megfuttatjuk. Hozzákeverjük a csicseriborsót, felöntjük a zöldséglevessel és lefedve 20 percig pároljuk. Közben sóval és borssal ízesítjük. Ha kihűlt kicsit összekeverjük a bot mixerrel, a citrom levével pedig pikánssá tesszük. Reszelt citromhéjjal és őrölt fekete borssal díszítjük.




Webtárhely - Domain regisztráció - VPS bérlés - Szerver elhelyezés