Polipsaláta újburgonyával

* 1 nagyobb polip (vagy 1 kg fagyasztva kapható- apróbb polip)
* 1 nagy chili paprika (elhagyható)
* 2 marék petrezselyem
* 4 gerezd fokhagyma
* 6 ek olívaolaj
* 8 kisebb újburgonya
* 1 hagyma
* 1 citrom leve
* 3 ek fehérborecet
* 2 szál zeller
* 2 ek metélőhagyma
* 3 ek vinaigrette
* só
* őrölt bors
* 2 marék vegyes zöldsaláta

1. A chili paprikát, egy maréknyi petrezselymet, 3 egész gerezd fokhagymát 3 evőkanál olívaolajjal együtt nagyobb fedeles serpenyőbe tesszük. Beletesszük a polipot, lefedjük és alacsony hőfokon kb. 90 perc alatt puhára pároljuk. Kihűtjük.
2. A burgonyát héjában puhára főzzük, meghámozzuk.
3. 2 evőkanál olíva olajat egy lábasban felhevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a fehérborecetet, hagyjuk elpárologni, majd lehúzzuk a tűzről.
4. A burgonyát négy részre vágjuk, összekeverjük a megdinsztelt hagymával, sózzuk-borsozzuk.
5. Egy gerezd fokhagymát a kés lapjával összezúzunk, a maradék petrezselyemmel együtt felaprítjuk.
6. Ha a polip kihűlt, felaprítjuk (ha egész polipból készült, akkor a nagyobb tapadókorongokat levágjuk, és kidobjuk). Tálba tesszük. Hozzáadjuk a citromlét, a fokhagymás petrezselymet, és a maradék olíva olajat . 2-3 órára hűtőbe tesszük.
7. A szárzellert juliennre-re vágjuk, a metélőhagymát felaprítjuk.
8. A burgonyát összekeverjük a polippal, hozzáadjuk a metélőhagymát és zellert.
9. A salátát összekeverjük a vinaigrette-tel, sózzuk-borsozzuk.
10. Tálaláskor a salátát a tányérokon elegyengetjük, erre szedjük rá a burgonyás polipot.





Tárhely - Domain - VPS - Szerver hosting