Póréhagyma krémleves
* 1 szál póréhagyma * 1/2 cs petrezselyem * 10 dkg húsos szalonna * 3 dl tej * 1 púpozott ek liszt * 1/2 tk kakukkfű * 1 tk só 1. A hagymát megmossuk és vékonyan felkarikázzuk. A petrezselyemzöldet durvára vágjuk. 2. Az apró kockákra vágott szalonnát pörcre sütjük, amit tálalásig félreteszünk. 3. A szalonna zsírjában fedő alatt pár percig pároljuk a hagymát a kakukkfűvel és a petrezselyemzölddel. Ha szükséges, akkor kevés olajat adhatunk még hozzá. 4. Megszórjuk a liszttel és a tejjel felengedve összekeverjük. Kicsit össze turmixolhatjuk a hagymát, de az sem baj, ha darabos marad. 5. Felöntjük kb. 1,5 l vízzel, sózzuk és 5 percig főzzük. 6. Tálaláskor vékonyra szeletelt póréhagymával és a szalonnapörccel díszítjük. |