Póréhagyma krémleves  

* 1 szál póréhagyma
* 1/2 cs petrezselyem
* 10 dkg húsos szalonna
* 3 dl tej
* 1 púpozott ek liszt
* 1/2 tk kakukkfű
* 1 tk só

1. A hagymát megmossuk és vékonyan felkarikázzuk. A petrezselyemzöldet durvára vágjuk.
2. Az apró kockákra vágott szalonnát pörcre sütjük, amit tálalásig félreteszünk.
3. A szalonna zsírjában fedő alatt pár percig pároljuk a hagymát a kakukkfűvel és a petrezselyemzölddel. Ha szükséges, akkor kevés olajat adhatunk még hozzá.
4. Megszórjuk a liszttel és a tejjel felengedve összekeverjük. Kicsit össze turmixolhatjuk a hagymát, de az sem baj, ha darabos marad.
5. Felöntjük kb. 1,5 l vízzel, sózzuk és 5 percig főzzük.
6. Tálaláskor vékonyra szeletelt póréhagymával és a szalonnapörccel díszítjük.




Tárhely bérlés - Domain foglalás - Virtuális szerver - Szerver bérlés