Rántott hortobágyi
palacsinta * 10-12 dkg sós palacsinta (ilyen, csak hagyma nélkül) * 60 dkg csirkemell filé * 1 fej hagyma * 1 paradicsom * 1/2 paprika * 1 púpozott ek fűszerpaprika * őrölt bors * étolaj A panírozáshoz: * tojás * finomliszt * zsemlemorzsa 1. A hagymát apró kockára vágjuk és olajon megdinszteljük. Lehúzzuk tűzről. 2. A fűszerpaprikát hozzáadjuk, elkeverjük. 3. A húst felkockázzuk és a hagymához adjuk. Kb 1-1,5 dl vizet öntünk alá. Sózzuk, borsozzuk. 4. A paradicsomot felszeleteljük, a paprikát felkarikázzuk és az előzőekhez adjuk. 5. Lefedve puhára főzzük. 6. Bot mixerrel pépesítjük és a palacsintákba töltjük. Felhajtogatjuk, hogy kis csomagok legyen belőlük. 7. Panírozzuk és forró olajban kisütjük. |