Sajtkrémes meleg
szendvics
* 16 kifli * 2 tojás sárgája * 2 ek liszt (csapott ) * 2 dl tej * 10 dkg natúr krémsajt * 10+5+10 dkg sajt reszelve * 7+10 dkg vaj * 1/2 mk só * fehérbors vagy pici mustár ízlés szerint (ezek el is maradhatnak ) 1. A tojás sárgáját a krémsajttal, liszttel és a tejjel simára keverjük, majd beletesszük a 10 dkg reszelt sajtot és a sót. 2. Lassú tűzön besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni. (Közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.) 3. A 7 dkg vajat habosra keverjük, beletesszük az 5 dkg reszelt sajtot és a kihűlt alapkrémet, majd alaposan összekeverjük. 4. A kifliket félbevágjuk és vékonyan megkenjük vajjal, erre kerül jó vastagon (kb fél cm) az elkészített sajtkrémmel és gazdagon megszórjuk a maradék (10 dkg) reszelt sajttal. 5. Előmelegített sütőben arany barnára sütjük ( 200°-on ). |