Sajttekercs sonkával, tojással töltve * 40 dkg körüli trappista sajt (egy körcikk, ahogyan darabolva árulják) * 20 dkg natúr camping sajt * 3 kocka natúr medve sajt * 1 db csemegeuborka * kb. 5 szelet szendvicssonka * 1 kis fej vöröshagyma * 1 db főtt tojás * 2 csipet petrezselyemlevél 1. Forraljunk annyi vizet, amennyi ellepi a trappista sajtot, majd zárjuk el a gázt alatta. 2. A trappista sajtot tegyük bele egy zacskóba, és lógassuk bele a forró vízbe kb. 20 percre. (Nagyon függ a sajt minőségétől, hogy mennyi idő alatt puhul meg. 20 perc után emeljük ki, és nyomkodjuk meg. Ha érzünk benne a közepén egy keményebb "golyót", tegyük még vissza. 3. Közben készítsük el a tölteléket: a hagymát, a főtt tojást, az uborkát, a sonkát szeleteljük fel apró kockákra. Adjuk hozzá a sajtokat, és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a petrezselymet. 4. Ha megpuhult a sajt, nyújtsuk ki! (Ha nem megy, tegyük vissza még a forró vízbe. Általában addigra kihűl, így forraljuk fel megint, és úgy tegyük bele.) 5. Kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel. 6. Tekerjük alufóliába, és tegyük a hűtőbe fél napra vagy egy éjszakára. |