Sárgaborsó leves  

* 40 dkg sárgaborsó
* 1 fej vöröshagyma
* 1 erőleveskocka
* 2 szelet bacon
* 4 szelet kenyér 

1. A sárgaborsót hideg vízben legalább 2 órán át áztatjuk.
2. Közben a hagymát kockára vágjuk.
3. A borsót a hagymával feltesszük főni úgy, hogy a víz szintje 2 ujjnyival a borsó felett legyen.
4. Forráskor kis lángra vesszük, puhára főzzük.
5. A bacont csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, kenyérszeletekről levágjuk a héjat, és ugyanabban a serpenyőben, amelyben a bacont pirítottuk a kenyérszeleteket is megpirítjuk.
6. Bot mixerrel a borsó egy részét pürésítjük.
7. Tálaláskor a levesre tesszük a pirított kenyeret, arra a pirított bacont.





Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting