Sárgaborsó leves
* 40 dkg sárgaborsó * 1 fej vöröshagyma * 1 erőleveskocka * 2 szelet bacon * 4 szelet kenyér 1. A sárgaborsót hideg vízben legalább 2 órán át áztatjuk. 2. Közben a hagymát kockára vágjuk. 3. A borsót a hagymával feltesszük főni úgy, hogy a víz szintje 2 ujjnyival a borsó felett legyen. 4. Forráskor kis lángra vesszük, puhára főzzük. 5. A bacont csíkokra vágjuk, serpenyőben megpirítjuk, kenyérszeletekről levágjuk a héjat, és ugyanabban a serpenyőben, amelyben a bacont pirítottuk a kenyérszeleteket is megpirítjuk. 6. Bot mixerrel a borsó egy részét pürésítjük. 7. Tálaláskor a levesre tesszük a pirított kenyeret, arra a pirított bacont. |