Sárgadinnye saláta
kecskesajttal * sárgadinnye * kígyóuborka * paradicsom * kecskesajt * mentalevél Az öntethez * 1 ek barnacukor * 1 ek balzsamecet * 3 ek olívaolaj * só * bors 1. Először az öntetet készítjük el: a cukrot pici forró vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk, és habverővel állandóan kevergetve beleöntjük az olíva olajat. 2. Egy salátástálban egymásra rétegezve elhelyezzük a vékony szeletekre vágott sárgadinnyét, kígyóuborkát, paradicsomot, kecskesajtot és végül néhány mentalevelet. Meglocsoljuk az öntettel (én ezt fotózás után tettem, hogy ne legyen barna a sajt a képen). 3. Fogyasztás előtt rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek kissé összeérjenek. |