Snidlinges rántotta
* olívaolaj * 1 db. kb. 15 dkg-os krumpli * sok snidling * 1 db édes paprika * 1 db paradicsom * 1 púpos ek. finomliszt * 5 db tojás * olívabogyó * só díszítéshez * 2 karika paradicsom 1. Megpucoljuk a krumplit, és vékonyan felvágjuk, szalma formára (2-3 mm szélesre és 35-45 mm hosszúra). 2. Olívaolajon felrakjuk sülni. Kb. 10 percig sütjük. 3. A megmosott paprikát kb. 2-3 mm-es kockákra vágjuk, és a krumplihoz adjuk. 5-10 percig sütjük. 4. Felvágjuk a megtisztított paradicsomokat és hozzáadjuk. 5. Amíg sül, addig a tojásokat felverjük, bele szitájuk a lisztet, miközben habverővel alaposan kevergetjük. Sózzuk a tojást és beleszórjuk a felaprított snidlinget. 6. Készre sütjük a zöldségeket a tojással (5-10 perc alatt). 7. Mielőtt levennénk a tűzről, olívabogyót szórunk bele és plusz snidlinget. 8. Kellemes főzést és jó étvágyat kívánok! |