Sonkás borsóleves
 
 
» 1 sonka a csontjával együtt, amelyen kb. 500 g hús van
» 1,5 l csirke alap lé
» 625 g zöld feles borsó
» 1 l víz
» 2 fej hagyma
» 2 póréhagyma
» 2 finomra szeletelt zellerszál
» 2 burgonya
» 1 tk. felaprított kakukkfű
» 1/2 tk. köménymag
» 1/2 tk. őrölt szerecsendió
» 1 ek. citromlé
» só és bors
» A díszítéshez:
» kakukkfű ágacskák

A sonkát felöntjük a húslevessel és a vízzel, felfőzzük, fedőt teszünk rá és egy órán át pároljuk. Ezután a borsót adagoljuk további egy órára főzni, majd hozzáadjuk a finomra vágott póréhagymát és a hagymát, a zellert, valamint a felkockázott burgonyát. Még egy háromnegyed órán át pároljuk, közben a szerecsendióval, a kakukkfűvel és a köménnyel fűszerezzük.
Ezután kiemeljük a levesből a sonkát, lehántjuk a húst és felkockázzuk. A leves felét bot mixerrel simára keverjük, majd visszaöntjük és újra hevítjük. Ekkor már csak a sonkadarabokat rakjuk bele, sózzuk, borsozzuk, rálocsoljuk a citrom levét.
Tálaláskor kakukkfű ágacskákkal dekoráljuk.




Tárhely bérlés - Domain foglalás - Virtuális szerver - Szerver bérlés