Sonkatekercs
* 8 szelet
gépsonka (20-25 dkg)
* 40 dkg franciasaláta
* 10 dkg ecetes torma
* 15 dkg vaj
* 5 dkg liszt
* 2 dl tej
* 1 mk só
* 1 tk kristálycukor
1. 5 dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos
rántást készítünk, felengedjük 2 dl forró
tejjel, és addig forraljuk, amíg
besűrűsödik, és elválik az edény falától,
majd lehűtjük (ez a besamel mártás).
2. Ha kihűlt, alaposan kikeverjük 10 dkg
vajjal és az az ecetes tormával.
3. Sóval, kevés cukorral ízesítjük, és
hűtőbe tesszük.
4. A franciasalátát tálra tesszük.
5. A sonkaszeletek közepére megfelelő
mennyiségű tormakrémet teszünk, és
felgöngyöljük, majd a franciasaláta-alapra
helyezzük.
6. A sonkatekercs két végét csillagcsővel
ellátott habzsák segítségével utólag
töltjük.
7. A maradék tormakrémmel díszíthetjük.
|