Sonkatekercs

* 8 szelet gépsonka (20-25 dkg)
* 40 dkg franciasaláta
* 10 dkg ecetes torma
* 15 dkg vaj
* 5 dkg liszt
* 2 dl tej
* 1 mk só
* 1 tk kristálycukor

1. 5 dkg vajjal és 5 dkg liszttel világos rántást készítünk, felengedjük 2 dl forró tejjel, és addig forraljuk, amíg besűrűsödik, és elválik az edény falától, majd lehűtjük (ez a besamel mártás).
2. Ha kihűlt, alaposan kikeverjük 10 dkg vajjal és az az ecetes tormával.
3. Sóval, kevés cukorral ízesítjük, és hűtőbe tesszük.
4. A franciasalátát tálra tesszük.
5. A sonkaszeletek közepére megfelelő mennyiségű tormakrémet teszünk, és felgöngyöljük, majd a franciasaláta-alapra helyezzük.
6. A sonkatekercs két végét csillagcsővel ellátott habzsák segítségével utólag töltjük.
7. A maradék tormakrémmel díszíthetjük.


Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting