Spárgás omlett

* 6 db zsenge spárga
* 1 gerezd fokhagyma
* 1/4 cs petrezselyemzöld
* 1 ek olívaolaj
* 3 ek víz
* 10 g vaj
* 3 db tojás
* 1 ek tejszín
* só
* kevés reszelt sajt a tetejére

1. A spárgát megmossuk és kb. 1 cm-es darabokra felvágjuk.
2. A fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet ugyancsak felaprítjuk .
3. Egy serpenyőbe beletesszük az olíva olajat, a vizet és a feldarabolt spárgát. Megsózzuk és fedő alatt, lassú tűzön kb. 5 perc alatt puhára pároljuk.
4. Hozzáadjuk a fokhagymát és jól átkeverjük, hogy a folyadék elpárologjon alóla.
5. Hozzáadjuk a vajat, majd amikor az elolvadt, ráöntjük a tejszínhabbal és petrezselyemzölddel felvert tojásokat.
6. Lassú tűzön sütjük. Nem keverjük, inkább a serpenyőt rázogatjuk.
7. Még melegen sajtot reszelünk rá és tálaljuk.



Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting