Spárgás omlett * 6 db zsenge spárga * 1 gerezd fokhagyma * 1/4 cs petrezselyemzöld * 1 ek olívaolaj * 3 ek víz * 10 g vaj * 3 db tojás * 1 ek tejszín * só * kevés reszelt sajt a tetejére 1. A spárgát megmossuk és kb. 1 cm-es darabokra felvágjuk. 2. A fokhagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, a petrezselyemzöldet ugyancsak felaprítjuk . 3. Egy serpenyőbe beletesszük az olíva olajat, a vizet és a feldarabolt spárgát. Megsózzuk és fedő alatt, lassú tűzön kb. 5 perc alatt puhára pároljuk. 4. Hozzáadjuk a fokhagymát és jól átkeverjük, hogy a folyadék elpárologjon alóla. 5. Hozzáadjuk a vajat, majd amikor az elolvadt, ráöntjük a tejszínhabbal és petrezselyemzölddel felvert tojásokat. 6. Lassú tűzön sütjük. Nem keverjük, inkább a serpenyőt rázogatjuk. 7. Még melegen sajtot reszelünk rá és tálaljuk. |