Svéd gomba saláta

* 1/2 kg gomba
* 1 dl olaj
* 1 fej vöröshagyma
* 1 kis doboz paradicsompüré (~20 dkg)
* 3 babérlevél
* só
* bors
* 1-2 tk cukor
* néhány csepp citromlé

A hagymát apróra vágjuk, a gombát pedig legyaluljuk vagy nagyon vékony szeletekre vágjuk. Az olajban a hagymát világosra pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát. Ekkor történik a fűszerezés is: sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cukorral és citromlevet csöpögtetünk rá. Addig pároljuk, míg a gomba összes leve elillan, ekkor hozzáadjuk a paradicsom szószt. Még néhány percig együtt pároljuk őket, megkóstoljuk, és ha kell, utólag is ízesítjük. Megszabadítjuk a babérlevelektől, majd jól behűtve tálaljuk.


Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting