Szalonnás parasztleves
 
 
» 300 g sárgarépa
» 200 g karórépa
» 2 vöröshagyma
» 3 póréhagyma
» 30 g vaj
» 2 burgonya
» 125 g füstölt húsos szalonna
» 1 csokor zöldfűszer
» só és bors

Tisztítsuk és mossuk meg a zöldségeket, majd karikázzuk fel.
A vajon kezdjük el sütni az összevágott zöldségeket, majd helyezzünk rá fedőt és takarékon pároljuk 20 percig. Ezután adjunk hozzá egy liter vizet és ha felfőtt letakarva fél óráig pároljuk. Közben ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. A végén adjuk hozzá a felkockázott burgonyát és szalonnát, valamint a zöldfűszert. Letakarva ismét fél óráig készre pároljuk.




Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting