Szegedi harcsahalászlé Molnárné módra  

* 3 kg hal (ponty és lehetőleg más fajták is)
* 3 fej vöröshagyma
* 9-10 evőkanál fűszerpaprika
* 1-2 db hüvelyes paprika
* 1-3 db cseresznyepaprika
* 1 db paradicsom
* 1 gerezd fokhagyma
* tészta

Bográcsba öntsünk 1-2 ujjnyi sós vizet, tegyük rá a darabokra vágott halat, de a bográcsot ne rakjuk tele, a forrásra legalább kétujjnyi helyet hagyjunk, öntsünk rá vizet halszínig és tegyük a tűzre. Ha főzés közben kezd habzani, megfelelő mennyiségű karikákra vágott vöröshagymát szórunk tetejére, a habra rakjuk kanalanként a szögödi házi cseresznyepaprikát, és ide-oda rázogatással akadályozzuk meg az odaégéstől. Forrás közben meg kell ízlelni, és ha szükséges sózni, paprikázni. Ha a leves megfőtt, külön gyúrt, főtt lebbencset teszünk a levesbe.




Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting