Szegedi harcsahalászlé Molnárné módra
* 3 kg hal (ponty és lehetőleg más fajták is) * 3 fej vöröshagyma * 9-10 evőkanál fűszerpaprika * 1-2 db hüvelyes paprika * 1-3 db cseresznyepaprika * 1 db paradicsom * 1 gerezd fokhagyma * tészta Bográcsba öntsünk 1-2 ujjnyi sós vizet, tegyük rá a darabokra vágott halat, de a bográcsot ne rakjuk tele, a forrásra legalább kétujjnyi helyet hagyjunk, öntsünk rá vizet halszínig és tegyük a tűzre. Ha főzés közben kezd habzani, megfelelő mennyiségű karikákra vágott vöröshagymát szórunk tetejére, a habra rakjuk kanalanként a szögödi házi cseresznyepaprikát, és ide-oda rázogatással akadályozzuk meg az odaégéstől. Forrás közben meg kell ízlelni, és ha szükséges sózni, paprikázni. Ha a leves megfőtt, külön gyúrt, főtt lebbencset teszünk a levesbe. |