Szegfügombás toast
* 100 g szegfűgomba * 1/2 fej vöröshagyma * 1 közepes méretű TV paprika * fél csokor petrezselyem * 1 kk só * 2 csipet fehér bors * 4-5 ek olívaolaj * 4 szelet bagette 1. A gombát megpucoljuk: szárukat lecsippentjük, szűrőbe téve folyó víz alatt megmossuk és konyhai papírtörlővel leszárítjuk. 2. A finomra vágott vöröshagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kicsumázott, ereitől megszabadított, apró darabokra vágott paprikát. 3. Mikor a paprika kezd megpuhulni, beletesszük a serpenyőbe a gombát. Sózzuk, borsozzuk és a gombák méretétől függően, pár perc alatt megpároljuk. 4. A legvégén hozzákeverjük az egészen finomra vágott petrezselymet, az egészet igazságosan elosztva négy szelet pirítósra halmozzuk és azonnal tálaljuk. |