Tamagoyaki - japán
omlett * 4 tojás * 1 dl dashi * 2 ek szójaszósz * 1 ek étkezési keményítő (vagy katakuriko) * 1 tk cukor * só * olaj 1. A tojásokat felverjük, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük. 2. Egy serpenyőbe kis olajat öntünk, majd egy papírtörlő segítségével felitatjuk. (A papírt ne dobjuk el, mert szükségünk lesz rá.) 3. A forró serpenyőbe egy vékony réteg tojást öntünk, majd amikor már félig megsült, egy sütőlapát (vagy pálcikák) segítségével szorosan feltekerjük, és a serpenyő hozzánk közelebbi oldalához húzzuk. 4. A serpenyő alját áttöröljük az olajos papírral, majd újabb réteg tojást öntünk a serpenyőbe. 5. Amikor ez is félig átsült, újra az előző módon feltekerjük, így egyre vastagabb, réteges omlettet kapunk. 6. Addig folytatjuk, míg kitart az alapanyag. 7. A végén átcsúsztatjuk egy tálra, megvárjuk amíg kicsit kihűl, majd kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk. 8. Hidegen vagy langyosan is fogyasztható. |