Tamagoyaki - japán omlett

* 4 tojás
* 1 dl dashi
* 2 ek szójaszósz
* 1 ek étkezési keményítő (vagy katakuriko)
* 1 tk cukor
* só
* olaj

1. A tojásokat felverjük, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük.
2. Egy serpenyőbe kis olajat öntünk, majd egy papírtörlő segítségével felitatjuk. (A papírt ne dobjuk el, mert szükségünk lesz rá.)
3. A forró serpenyőbe egy vékony réteg tojást öntünk, majd amikor már félig megsült, egy sütőlapát (vagy pálcikák) segítségével szorosan feltekerjük, és a serpenyő hozzánk közelebbi oldalához húzzuk.
4. A serpenyő alját áttöröljük az olajos papírral, majd újabb réteg tojást öntünk a serpenyőbe.
5. Amikor ez is félig átsült, újra az előző módon feltekerjük, így egyre vastagabb, réteges omlettet kapunk.
6. Addig folytatjuk, míg kitart az alapanyag.
7. A végén átcsúsztatjuk egy tálra, megvárjuk amíg kicsit kihűl, majd kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk.
8. Hidegen vagy langyosan is fogyasztható.




Tárhely bérlés - Domain foglalás - Virtuális szerver - Szerver bérlés