Tavaszi csirkeleves májgaluskával » 30 dkg csirke szárny » 10 dkg csirkemáj » 15 dkg sárgarépa » 10 dkg fehérrépa » 10 dkg zöldborsó » 3 ek. búzadara » 1 tojás » só, bors » 1 csokor metélőhagyma » késhegynyi sáfrány A szárnyakat 1,5 l vízzel felöntjük, majd főzni kezdjük. Amikor forr, beletesszük a zöldségeket, sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve, alacsony fokozaton forraljuk. A tojást felverjük, sót adunk hozzá, belekeverjük a búzadarát, és az összezúzott májat. Ha a szárnyak megpuhultak, hozzáadjuk a sáfrányt, és kiskanállal beleszaggatjuk a májgaluskát. Amikor felszállnak a leves tetejére, meghintjük a felaprított metélőhagymával, és tálaljuk. |