Tavaszi csirkeleves májgaluskával
 
 
» 30 dkg csirke szárny
» 10 dkg csirkemáj
» 15 dkg sárgarépa
» 10 dkg fehérrépa
» 10 dkg zöldborsó
» 3 ek. búzadara
» 1 tojás
» só, bors
» 1 csokor metélőhagyma
» késhegynyi sáfrány

A szárnyakat 1,5 l vízzel felöntjük, majd főzni kezdjük. Amikor forr, beletesszük a zöldségeket, sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve, alacsony fokozaton forraljuk.
A tojást felverjük, sót adunk hozzá, belekeverjük a búzadarát, és az összezúzott májat. Ha a szárnyak megpuhultak, hozzáadjuk a sáfrányt, és kiskanállal beleszaggatjuk a májgaluskát. Amikor felszállnak a leves tetejére, meghintjük a felaprított metélőhagymával, és tálaljuk.




Webtárhely - Domain regisztráció - VPS bérlés - Szerver elhelyezés