Tejfölös
zöldbableves
* 1/2 kg zöldbab * 1 közepes fej vöröshagyma * 2 gerezd fokhagyma * 175 ml tejföl * 1 tk piros arany * 1 tk ecet * 1 tk vegeta * 1 tk só * 2 tk őrölt paprika 1.A megtisztított, felaprított zöldbabot kb. 2,5 l vízben feltesszük főni, beletesszük az egészben hagyott vöröshagymát, a szétpasszírozott fokhagymát, sóval, vegetával és piros arannyal ízesítjük. 2. Amikor a zöldbab megpuhult, kidobjuk a vöröshagymát és berántjuk a levest. (Rántás készítése: kb. 1,5 ek lisztet 1 fakanálnyi zsíron , vagy 2 ek olajon világosra pirítunk, a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, és felengedjük hideg vízzel.) 3. A levesbe keverjük a tejfölt, hozzáadjuk az ecetet, felforraljuk és azon melegében tálaljuk. |