Tejfölös zöldbableves  

* 1/2 kg zöldbab
* 1 közepes fej vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 175 ml tejföl
* 1 tk piros arany
* 1 tk ecet
* 1 tk vegeta
* 1 tk só
* 2 tk őrölt paprika

1.A megtisztított, felaprított zöldbabot kb. 2,5 l vízben feltesszük főni, beletesszük az egészben hagyott vöröshagymát, a szétpasszírozott fokhagymát, sóval, vegetával és piros arannyal ízesítjük.
2. Amikor a zöldbab megpuhult, kidobjuk a vöröshagymát és berántjuk a levest. (Rántás készítése: kb. 1,5 ek lisztet 1 fakanálnyi zsíron , vagy 2 ek olajon világosra pirítunk, a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, és felengedjük hideg vízzel.)
3. A levesbe keverjük a tejfölt, hozzáadjuk az ecetet, felforraljuk és azon melegében tálaljuk.





Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting