Tejszínes hagymaleves   

* 5 fej vöröshagyma
* 1 db póréhagyma
* 5 gerezd fokhagyma
* 5 dkg vaj
* 1-2 ek liszt
* 1-1,5 dl száraz fehérbor
* 1-1,5 l víz
* 2 dl főzőtejszín
* só
* bors
* 2 db cipó
* 15 dkg reszelt sajt 

1. A vörös és póréhagymát karikára vágjuk, a fokhagymát felkockázzuk.
2. A vajat megolvasztjuk, megpároljuk benne a vöröshagymát.
3. Félidőben hozzáadjuk a póréhagymát, a végén pedig a fokhagymát.
4. Még mielőtt pirulni kezdene, hozzáadjuk a lisztet, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a borral.
5. Kicsit forraljuk, majd hozzáadjuk a többi folyadékot.
6. Sóval, borssal ízesítjük és 15-20 percen keresztül főzzük.
7. Ezalatt vágjuk le a bucik kalapját, szedjük ki a belét.
8. Forró sütőben pirítsuk meg a kibelezett cipókat és a kisebb darabokra szedett belét is.
9. Szórjunk reszelt sajtot a cipókba, kanalazzuk bele a levest.
10. Zárjuk le a kenyérbél darabokkal, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
11. Dugjuk vissza a sütőbe és pirítsuk rá a sajtot.





Tárhely bérlés - Domain foglalás - Virtuális szerver - Szerver bérlés