Tészta saláta
* 25 dkg száraz
tészta
* 1 evőkanál olaj
* 25 dkg sárgarépa
* 5 dkg vaj
* 25 dkg brokkoli
* 20 dkg sonka
* 1 fej hagyma
* 1 csokor petrezselyemzöld
öntethez
* 1 tojás sárgája
* 1 dl olaj
* 1 csapott evőkanál mustár
* 1/2 citrom leve
* 1 csapott evőkanál cukor
* só
* frissen őrölt bors
* 1 dl tejföl
* 1 dl ketchup
1. A sárgarépát kockára vágva vajon
megpároljuk (a leve főjön el!), hagyjuk
kihűlni.
2. A brokkolit bő vízben megfőzzük,
kiemeljük a vízből és hagyjuk kihűlni.
3. A tésztát kifőzzük, kevés olajjal
elkeverve hagyjuk kihűlni.
4. A sonkát csíkokra, a hagymát kockára, a
petrezselyemzöldet nem túl finomra vágjuk.
5. Mindent egy tálba halmozunk és az
öntettel nyakon öntve összekeverjük.
Öntet készítése:
1. Az öntethez először a tojás sárgából egy
kávéskanál mustárral és 1 deci olajjal
majonézt keverünk.
2. Hozzáadjuk a cukrot, a többi mustárt,
citromlevet, sót, borsot, tejfölt,
összekeverjük a tartárt.
3. A tartárhoz adjuk apránként a ketchupöt,
folyamatosan kóstolgatva (lásd: story)
rózsaszín lesz a végén, és finom.
|