Tészta saláta

* 25 dkg száraz tészta
* 1 evőkanál olaj
* 25 dkg sárgarépa
* 5 dkg vaj
* 25 dkg brokkoli
* 20 dkg sonka
* 1 fej hagyma
* 1 csokor petrezselyemzöld

öntethez
* 1 tojás sárgája
* 1 dl olaj
* 1 csapott evőkanál mustár
* 1/2 citrom leve
* 1 csapott evőkanál cukor
* só
* frissen őrölt bors
* 1 dl tejföl
* 1 dl ketchup

 1. A sárgarépát kockára vágva vajon megpároljuk (a leve főjön el!), hagyjuk kihűlni.
2. A brokkolit bő vízben megfőzzük, kiemeljük a vízből és hagyjuk kihűlni.
3. A tésztát kifőzzük, kevés olajjal elkeverve hagyjuk kihűlni.
4. A sonkát csíkokra, a hagymát kockára, a petrezselyemzöldet nem túl finomra vágjuk.
5. Mindent egy tálba halmozunk és az öntettel nyakon öntve összekeverjük.

Öntet készítése:
1. Az öntethez először a tojás sárgából egy kávéskanál mustárral és 1 deci olajjal majonézt keverünk.
2. Hozzáadjuk a cukrot, a többi mustárt, citromlevet, sót, borsot, tejfölt, összekeverjük a tartárt.
3. A tartárhoz adjuk apránként a ketchupöt, folyamatosan kóstolgatva (lásd: story) rózsaszín lesz a végén, és finom.


Webhosting - Domén - VPS szerver - Szerverhosting