Tintahal karikák

* 6-7 nyúzott tintahal
* 1 tojás
* keményítő a panírozáshoz
* 1 halványító zeller
* 1 alma
* 100 g sajtkrém
* 1/2 lime leve
* 3 ek olívaolaj
* 1 tk kapribogyó
* só
* bors

Tintahal karikák elkészítése
1. A tintahalakat mossuk meg, majd kisujjnyi vastagságúra vágjuk fel. Sózzuk, borsozzuk be. Tegyük félre egy kicsit pihenni.
2. A tojást verjük fel, és tegyük bele a karikákat, ezután tegyük a keményítőbe. Ismételjük meg kétszer, háromszor a műveletet, hogy jó vastag panír réteg kerüljön rá.
3. Bő olajba süssük ki a karikákat, majd csöpögtessük le, és tegyük nedvszívó papírra.

Mártogatós elkészítése
1. A halványító zellert mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel 5 cm -es darabokra.
2. Tegyünk fel vizet melegedni, hintsük meg egy teáskanál sóval, majd ha felforrt dobjuk bele a felvágott zellert. Főzzük 6-8 percig a zellert, majd vegyük ki, és dobjuk hideg vízbe.
3. Eközben hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházat.
4. Ha a zeller kihűlt, tegyük bele az almával, kapribogyóval, krémsajttal együtt a turmixgépbe, és turmixszoljuk össze. Amikor már egyenletesen krémes, akkor adjuk hozzá a 1/2 lime levét, ízesítsük sóval és borssal.
5. A tintahal karikák mellé kis edényekben tálaljuk.





Webtárhely - Domain regisztráció - VPS bérlés - Szerver elhelyezés