Tintahal karikák * 6-7 nyúzott tintahal * 1 tojás * keményítő a panírozáshoz * 1 halványító zeller * 1 alma * 100 g sajtkrém * 1/2 lime leve * 3 ek olívaolaj * 1 tk kapribogyó * só * bors Tintahal karikák elkészítése 1. A tintahalakat mossuk meg, majd kisujjnyi vastagságúra vágjuk fel. Sózzuk, borsozzuk be. Tegyük félre egy kicsit pihenni. 2. A tojást verjük fel, és tegyük bele a karikákat, ezután tegyük a keményítőbe. Ismételjük meg kétszer, háromszor a műveletet, hogy jó vastag panír réteg kerüljön rá. 3. Bő olajba süssük ki a karikákat, majd csöpögtessük le, és tegyük nedvszívó papírra. Mártogatós elkészítése 1. A halványító zellert mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel 5 cm -es darabokra. 2. Tegyünk fel vizet melegedni, hintsük meg egy teáskanál sóval, majd ha felforrt dobjuk bele a felvágott zellert. Főzzük 6-8 percig a zellert, majd vegyük ki, és dobjuk hideg vízbe. 3. Eközben hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházat. 4. Ha a zeller kihűlt, tegyük bele az almával, kapribogyóval, krémsajttal együtt a turmixgépbe, és turmixszoljuk össze. Amikor már egyenletesen krémes, akkor adjuk hozzá a 1/2 lime levét, ízesítsük sóval és borssal. 5. A tintahal karikák mellé kis edényekben tálaljuk. |