Töltött gomba * 10 nagyobb csiperkegomba * 15 dkg lágy vaj * 10 dkg zsemlemorzsa * 4 gerezd fokhagyma * 1 ek friss kakukkfűlevél * 1 tojás * só * frissen tört fekete bors 1. A gombák tönkjét eltávolítjuk, kalapjukat megtisztítjuk, és lemezes felükkel felfelé fordítva tepsire helyezzük a csiperkéket. 2. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát. Ebből 10 dkg-ot elosztunk a gombákon. 3. A maradék fokhagymás vajon pedig aranyszínűre pirítjuk a zsemlemorzsát. Tálba tesszük, belekeverjük a kakukkfüvet, és sóval, borssal ízesítjük. Végül a tojást is hozzákeverjük. 4. A morzsás tölteléket a gombákra halmozzuk, igazságosan elosztva. 5. Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsülnek a csiperkék. |