Töltött omlett Omlettekhez: * fejenként 2 db tyúktojás * 0,5 dl tejszín * 6 dkg teavaj * só Gombás töltelékhez: * 40 dkg felszeletelt champignon gomba * 2 dkg vaj * só * bors * 2 szál petrezselyemzöld Zöldséges töltelékhez: * 10 dkg sárgarépa * 5 dkg zöldbab * 10 dkg karfiol * 5 dkg kaliforniai paprika * 3 dkg vaj * só * bors Töltelék elkészítése: 1. A gombás töltelékhez a felszeletelt champignon gombát kevés vajban sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel megpároljuk. Melegen tartjuk. Ezzel a raguval töltjük majd meg az omlettet. 2. A zöldséges töltelékhez megmossuk, megtisztítjuk, apróra felszeleteljük a zöldségeket. A zöldségeket vajon serpenyőbe téve megpároljuk, majd fűszerezzük. Melegen tarjuk, amíg az omlettünket sütjük. Omlett elkészítése : 1. A tyúktojásokat felütjük, hozzáadjuk a tejszínt, megsózzuk, és villával jól elhabarjuk. 2. A vajat egy nyeles serpenyőben nyílt láng felé helyezzük, és amikor a vaj már sistereg, beleöntjük az összehabart tojást. Egyik kezünkkel a serpenyő nyelét fogva, a másik kezünkben a villával addig kavargatjuk, rázogatjuk a tojást, amíg a tojásétel sűrűsödni kezd. 3. Ekkor megtöltjük a töltelékekkel, majd a villa segítségével összetekerjük. 4. Egy pillanatig még a tűz fölött tartjuk, hogy szép színt kapjon, majd a tányérra borítjuk. 5. A töltött omlettet apróra vágott zöldfűszerrel vagy reszelt sajttal meghintve tálaljuk. |