Zelleres burgonya krémleves

» 25 dkg burgonya
» 1 közepes zellergumó
» 2 marhahúsleves-kocka
» 1 kis fej vöröshagyma
» késhegynyi törött fehérbors
» tejföl
» liszt
» zellerlevél

A krumplit, a zellert és a vöröshagymát megmossuk, meghámozzuk, feldaraboljuk, majd a húsleveskockával együtt egy lábosba tesszük, felöntjük kb. nyolc dl. vízzel, és addig főzzük, amíg puha nem lesz. Ezután a zöldségeket leszűrjük, és kevés főző lé hozzáadásával le turmixszoljuk őket, úgy hogy folyamatosan hozzáadagoljuk a többi főzőlevet is. Eközben a lisztet és a tejfölt fél dl. vízzel összekeverjük, hozzáadjuk a zellerlevél felét, és a leveshez adjuk az egészet. Így az egészet még egyszer felforraljuk, közben beletesszük a törött fehér borsot és a maradék zellerlevelet is. Végül pirított kenyérkockákkal tálalhatjuk.




Webtárhely - Domain regisztráció - VPS bérlés - Szerver elhelyezés