Zöldborsóleves galuskával
* 3-4 nagyobb sárgarépa * 2 fehérrépa * 450 grammos mirelit zöldborsó * 1 csokor petrezselyem * 1 tojás * kevés finom liszt * só * őrölt bors * ételízesítő 1. A répákat meghámozzuk és karikára vágjuk. 2. Ezeket egy kevés olajon megdinszteljük (kb. 10 perc). 3. Megsózzuk, (használhatunk ételízesítőt is) hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott petrezselymet és még kb. 5 percig tovább kevergetjük. 4. 1 evőkanál liszttel meghintjük. További 1-2 percig kevergetjük. 5. Vízzel felöntjük (szép narancssárga színe lesz) , őrölt borssal ízesítjük és puhára főzzük a zöldségeket. 6. Addig elkészíthetjük a galuskát. 1 tálkába beleütjük a tojást, kevés sót adunk hozzá és annyi finom lisztet, hogy nokedli állagú legyen. 7. A kész levesbe kiskanállal beleszaggatjuk és 2-3 percig főzzük, hogy az utolsó darabok is megfőjenek. |