Zöldborsóleves galuskával  

* 3-4 nagyobb sárgarépa
* 2 fehérrépa
* 450 grammos mirelit zöldborsó
* 1 csokor petrezselyem
* 1 tojás
* kevés finom liszt
* só
* őrölt bors
* ételízesítő

1. A répákat meghámozzuk és karikára vágjuk.
2. Ezeket egy kevés olajon megdinszteljük (kb. 10 perc).
3. Megsózzuk, (használhatunk ételízesítőt is) hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott petrezselymet és még kb. 5 percig tovább kevergetjük.
4. 1 evőkanál liszttel meghintjük. További 1-2 percig kevergetjük.
5. Vízzel felöntjük (szép narancssárga színe lesz) , őrölt borssal ízesítjük és puhára főzzük a zöldségeket.
6. Addig elkészíthetjük a galuskát. 1 tálkába beleütjük a tojást, kevés sót adunk hozzá és annyi finom lisztet, hogy nokedli állagú legyen.
7. A kész levesbe kiskanállal beleszaggatjuk és 2-3 percig főzzük, hogy az utolsó darabok is megfőjenek.




Webtárhely - Domain regisztráció - VPS bérlés - Szerver elhelyezés