Eperturmix

* 250 dkg eper
* 3 dl kefir
* 1 ek tehéntúró
* 2 dl tej


A hozzávalókat turmixgépbe tesszük, és jól összekeverjük. Ajánlom, hogy az alapanyagokat jól hűtsük le, úgy nagyon üdítő lesz.

Almás zabpelyhes turmix

* 1 közepes méretű alma (én IDA REDET használtam)
* 2 ek zabpehely
* 2,5 dl tej
* 1 dl szénsavmentes ásványvíz
* 1,5 ek méz
* 1/2 citrom leve és héja
* leheletnyi őrölt fahéj


 1. A zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük.
2. Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük.
3. Hozzáadjuk a kihűlt zabpelyhes tejet, a vizet és a fahéjat.
4. Habosra turmixszoljuk.

Mangó lassi

* 1 érett mangó
* 250 g natúr joghurt
* 1,25 dl víz

 1. A mangó húsát a joghurttal és a vízzel együtt össze turmixszoljuk.
2. Magas szárú poharakba töltjük és szívószállal fogyasztjuk.


Mézes bodzaszörp

* 6 tányér bodzavirág (szakszerűen: bogernyő)
* 80 dkg méz
* 7 dl víz
* 1 citrom
* 2 citrom leve

 1. A mézet a citromlével elkeverjük, míg teljesen homogénné válik (egy kancsóban, még jobb széles nyakú üvegben, aminek van saját teteje). (A fehér műanyag kupakos, füles, négyszögletes Luminarc kancsóm, amely a hűtő ajtajában is kiválóan elfér - most éppen mással volt teli.)
2. Beletesszük a bodzavirágokat és a karikára vágott citromot.
3. Egy órán keresztül a konyhában pihentetjük, néha megkeverjük.
4. Hűtőbe tesszük.
5. Pohárba töltve 1:8-10 arányban, szódával vagy vízzel hígítva, esetleg további citromlé hozzáadásával, elegánsan friss citromkarikával fogyasztjuk.


Málna szörp

* málna
* nádcukor
* borkősav

 A málnát átválogatjuk és megmossuk. Egy nagy dunsztos üvegbe tesszük és kicsit megtörjük a kezünkkel, majd egy vékony ruhával letakarjuk és hűvös helyen egy napig érleljük.
Ezután vékony tüllön átszűrjük és hagyjuk jól lecsöpögni.
Minden liter málna léhez 1 kg cukrot és 1 tk borkősavat adunk és többször megkeverjük, hogy a cukor elolvadjon. Ha frissen fogyasztjuk, akkor üvegekbe töltjük és a hűtőben tároljuk, de ha télire szeretnénk eltenni, akkor egy ép zománcú edényben felforraljuk és forrástól számítva 2-3 percig főzzük. Rögtön üvegekbe töltjük és jól lezárjuk. Még forrón száraz dunsztba tesszük és úgy hagyjuk kihűlni.


öszibarackos jeges tea

* 1 fekete tea filter
* 3 dl víz
* 2 közepes méretű őszibarack
* 1/2 citrom leve
* 2-3 ek méz
* jégkocka

   1. A tea filtert 3 dl forró vízben kiáztatjuk. A főzetet lehűtjük.
2. Az őszibarackok héját lehúzzuk, kimagozzuk, turmixba tesszük, ráfacsarjuk a citrom levét. Mixeljük.
3. Hozzáadjuk a mézet és a teát. Újra mixeljük.
4. Ha tudja a turmixunk, akkor a jeget is beletehetjük. Ha nem elég erősek a turmix kései a jégkockához, akkor (konyharuhába téve, húsklopfoló segítségével) tört jeget készítünk, és ezt tesszük a teába.


Meggyes gyömbéres zsúrtea

 * 2 kg fagyasztott meggy olvadáskor kicsurgó leve
* 3 dkg friss gyömbér
* 2 citrom leve
* kb. 20 dkg méz (ízlés szerint)
* 1 l fekete tea

 1. A gyömbért szeletekre vágjuk.
2. A meggy léhez adva felforraljuk.
3. Fekete teát főzünk, a megy léhez öntjük.
4. Kihűlés után hozzáadjuk a citromlét, édesítjük.
5. Nyáron majd jégbe hűtve, szigorúan!


Málnás limonádé

* 30 dkg málna
* 15 dkg nádcukor
* 1 citrom
* 2,5 dl víz

 1. A málnát a cukorral, a felkockázott citromhússal és a vízzel, kevergetve felforraljuk.
2. Félretesszük hűlni.
3. Finom lyukú szűrön átszűrjük (egy kanál hátuljának a segítségével, hogy csak a magok maradjanak a szűrőben).
4. Poharakba öntünk a málnás cukorszirupból, Ízlés szerint felöntjük szénsavas-, vagy mentes vízzel, jégkockákat teszünk bele, és már szürcsölhetjük is a frissítő italt.


Gyömbéres banánturmix

* 2 db érett banán
* kisebb, diónyi gyömbér
* 5 dl natúr joghurt
* 1 cs vaníliás cukor (vagy fél vanillin rúd kikapart belseje)
* 2 ek méz ( ízlés szerint lehet több is)
* 1 lime reszelt héja és leve

 1. A banánt és a gyömbért megtisztítjuk. A lime-ot megmossuk, lereszeljük a héját, és kifacsarjuk a levét.
2. Mindent a mixerbe teszünk, hozzáadjuk a mézet, cukrot, és össze turmixszoljuk.
3. Mikor az egész jó habos, hozzáadjuk a joghurtot, és még egy pillanatig turmixszoljuk, míg egynemű lesz a pép.
4. Poharakba töltjük, és szívószállal kínáljuk.


Mangó gyömbér shake

* 300 g mangó
* 30 g friss gyömbér
* 250 ml tej

 1. A mangót meghámozzuk, apróra vágjuk.
2. A gyömbért lereszeljük.
3. A mangót a gyömbérrel és a tejjel mixerrel pürésítjük, majd poharakba töltjük.


Bodza szörp

 * 6-8 tányér bodzavirág
* 400 g világos nádcukor
* 4-6 db citrom
* 4 l víz

 1. Vizsgáljuk meg, hogy a virágzatokban nem bújt-e meg egy-két bogár, majd folyó vízzel gyorsan mossuk át.
2. Tegyük a vizet egy zárható tálba és ebbe rakjuk bele a cukrot meg a virágokat.
A citromok felét facsarjuk ki és keverjük bele, a másik felét mossuk meg és vékony karikákra vágva tegyük bele a tálba.
3. Pár napig néha-néha keverjük meg a szörpöt, amíg a cukor feloldódik benne, majd szűrjük le és tegyük üvegekbe. Ízlés szerinti hígításban fogyasszuk.

Virgin Mary

 - 12 cl paradicsomlé
- 1 cl citromlé
- 2-3 csepp Tabasco szósz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint Worcestershire szósz

A vendég poharába jeget teszünk, és a citromlevet rátöltjük, a megadott fűszerekkel ízlés szerint fűszerezzük, majd felöntjük paradicsomlével. Bárkanállal alaposan összekeverjük, zellerszárral díszítjük.


Virgin Melon Colada

 - 1 cl sárgadinnyeszirup
- 15 cl ananászl é
- 3 cl tejszín

Az alapanyagokat turmixgépben tört jéggel simára turmixszoljuk. Hűtött hurrikán pohárba töltjük, és ananászszelettel díszítjük.


Virgin Planter's Punch

 - 1 cl papayaszirup
- 1 cl cukorszirup
- 8 cl ananász lé
- 8 cl narancslé
- 1 cl citromlé

Az alapanyagokat shakerben jéggel összerázzuk, és hűtött long drinkes pohárba jégkockákra szűrjük. A poharat gyümölcs nyárssal (ananász, narancs, kivi, koktélcseresznye és citromkarika) díszítve szervírozzuk.


Virgin Mojito

 - 1 cl cukorszirup
- feltöltéshez ásványvíz
- 3-4 db mentalevél
- 1 db lime

Az alapanyagokat az ásványvíz kivételével a vendég pohárba tesszük, törőfával összenyomjuk. A poharat tört jéggel feltöltjük, ásványvízzel felöntjük. Úgy keverjük el, hogy a lime gerezdek és a menta a jég közé kerüljön. Mentával és cseresznyével díszítjük.


Alaszka kávé

 * 1-2 tk. instant kávé
* 3 púpozott kanál instant kakaó

Készítsük el a kávét, tegyük bele az instant kakaót, és öntsük egy karcsú pohárba jégkockákra. Szívószállal kínáljuk.

Alma-gyömbér bólé

* 3 savanykás alma
* 1/4 l alma lé
* 1 tk. aprított gyömbér
* 1/2 1 Ginger Ale
* 2 üveg gyógyvíz

Az almát mossuk meg, magozzuk ki és kockázzuk fel. Az alma lével, a Ginger Ale-lel és a gyömbérrel együtt hagyjuk kb. 1 órát állni. Töltsük föl gyógyvízzel.

American glory

 * 5 cl grépfrúté
* 1 ek. cukorszirup
* citromos limonádé

Egy koktélos pohárba tegyünk két jégkockát, öntsük rá a grépfrút levet és a szirupot, majd töltsük föl citromos limonádéval.

Ananász-álom

* 4 szelet ananász
* 1 csésze ananász lé
* 4 ek. méz
* néhány csepp vaníliaaroma
* 1 üveg ásvány- vagy gyógyvíz

Az ananászszeleteket az ananász lével, a mézzel és a vaníliaaromával együtt pépesítsük össze turmixgépben. Öntsük négy pohárba, majd töltsük föl óvatosan vízzel. Az italokba tegyünk egy-egy ananászdarabkás nyársat.

Ananász-kivi bólé

* 1 ananász
* 6 kivi
* 4 citrom leve
* 6 cl mangó szirup
* 1/4 l ananász lé
* 1/4 l maracuja nektár
* 2 üveg világos szőlőlé
* 2 üveg szénsavas ásványvíz

Az ananászt hámozzuk meg és vágjuk kockákra. A kivit hámozzuk meg, vágjuk négy darabba és szeleteljük fel. A citromlevet, a mangó szirupot, az ananászlevet és a maracuja nektárt keverjük jól össze és öntsük a gyümölcsökre, majd lefedve hagyjuk több órán át állni.
Az egészet öntsük bólés tálba, töltsük rá a jéghideg szőlőlevet és keverjük össze. Töltsük föl az ugyancsak jéghideg ásványvízzel.

Apple sour

* 1/4 l savanyúkáposzta-lé
* 2 ek. citromlé
* 60 ml alma lé
* 1 ek. tojásfehérje
* szénsavas ásványvíz
* 4 almacikkely
* kömény

A gyümölcsleveket öntsük egy keverőtálba, adjuk hozzájuk a tojásfehérjét, és az egészet verjük fel habosra géppel vagy habverővel. Osszuk szét négy pohárba és töltsük föl ásványvízzel, végül szórjuk meg köménnyel, és tegyünk almadarabot a pohár szélére.

Baby pina colada

* 4 cl kókuszszirup
* 16 cl ananász lé
* 2 cl tejszín
* ananászdarab
* koktélcseresznye

A hozzávalókat mixeljük össze elektromos mixerben jéggel. Egy hosszúitalos poharat töltsünk meg félig jégkockákkal és tegyük bele az italt. Ananászdarabbal és cseresznyével díszítsük.

Bahama

* 15 cl alma lé
* 2 cl citromlé
* 1 cl grenadin
* zöldcitrom-darab

A hozzávalókat keverjük össze jégkockákkal egy
hosszúitalos pohárban, majd nyomjuk bele a zöldcitrom-darab levét.

Banana summer dream

* 1/2 banán
* 1 cseppnyi banánszirup
* 4 cl tej
* 4 cl ananász lé
* kevés citrom- vagy zöldcitromlé
* citrom- vagy zöldcitromszelet

A hozzávalókat keverjük össze elektromos mixerben kb. 15 másodpercen keresztül két evőkanálnyi tört jéggel, majd öntsük hosszúitalos pohárba. Citrom- vagy zöldcitromszelettel díszítsük.

Banán-kávé-flip

* 1 banán
* 20 cl természetes alma lé
* 1 ek. azonnal oldódó kávé
* 2 ek. őrölt mandula
* 2 ek. juharszirup

A banánt hámozzuk meg, szeleteljük fel, s tegyük egy magas keverőtálba. Öntsük hozzá az almalevet, és turmixszoljuk össze az egészet. A kávét oldjuk fel egy-két evőkanál forró vízben, majd keverjük össze a mandulával, a juharsziruppal és a banános alma lével. Nagy ballonpohárban kínáljuk.

Aranyló hab

* 5 cl zeller lé
* 5 cl ananász lé
* 8 cl banán lé

A hozzávalókat verjük fel habosra 2 ek. tört jéggel turmixgépben, s kínáljuk ballonpohárban.

Café bananas

* 2 banán
* 4-5 mérőkanálnyi kávé (kanalanként 6 g)
* 0,5 l víz
* 0,25 l tej
* 30 g cukor
* a cukorkarimához:
* citromlé és cukor

Készítsük el a kávét és hagyjuk kihűlni. Négy kehely peremét mártsuk először citromlébe, majd cukorba. Tegyük a hideg kávét, az apróra vágott banánnal, a tejjel és a cukorral a mixerbe. Még egyszer keverjük össze alaposan, majd osszuk szét a négy pohárba.

Chico álma

* 12 banán
* egy negyed citrom leve
* 2 cl cukorszirup
* ásvány- vagy gyógyvíz
* citromszelet
* citromfű
* koktélcseresznye

A banánt pépesítsük, majd a citromlével és a sziruppal együtt mixeljük össze a shakerben. Öntsük hosszúitalos pohárba, s töltsük föl jó hideg ásvány- vagy gyógyvízzel. Citromszelettel, citromfűvel és koktélcseresznyével díszítsük.

Epertej fröccs

* 1/8 l tej
* 100 g eper
* 1 ek. cukor
* citromlé
* ásvány- vagy gyógyvíz

Az epret mossuk meg, aprítsuk fel és turmixszoljuk össze, majd keverjük habosra a tejjel, a citromlével és a cukorral. Az epres tejet öntsük egy karcsú pohárba és töltsük föl jéghideg vízzel

Fitneszital mézzel

* 1/4 érett banán
* 1-2 ek. frissen facsart citromlé
* 1-2 ek. méz
* 1/8 l frissen facsart narancslé
* 1/8 l frissen facsart ananász lé
* 3-4 levél citromfű
* ásványvíz
* narancshéjspirál

A banánt daraboljuk fel és turmixszoljuk össze a citromlével, majd adjuk hozzá a mézet és a gyümölcsleveket, és az egészet mixeljük össze még egyszer. A citromfüvet vágjuk vékony csíkokra és tegyük behűtött pohárba. Töltsük meg a poharat kétharmadáig a keverékkel és öntsük rá az ásványvizet. Narancshéjspirállal vagy narancsszelettel díszítsük.

Green Coconut

* 8 cl ananász lé
* 6 cl alma lé
* 1 tojássárgája
* 1 cl kókuszdiókrém
* 1 cl alkoholmentes kék curacao
* maraschino cseresznye szárával együtt

A gyümölcsleveket, a kókuszdiókrémet, a tojássárgáját és a curacaót keverjük jól össze shakerben jéggel. Öntsük harmadáig jéggel megtöltött pohárba. Maraschino cseresznyével díszítsük.

Greenland

* 2 friss mentalevél
* 3 cl borsmentaszirup
* 1 cl cukorszirup
* 4 cl citromlé
* szénsavas ásványvíz
* zöldcitrom-szelet

A mentaleveket aprítsuk durvára, majd tört jéggel együtt tegyük koktélos pohárba. Adjuk hozzá a borsmenta- és a cukorszirupot, a citromlevet, s keverjük össze, majd töltsük föl hideg ásványvízzel. Zöldcitrom-szelettel és szívószállal kínáljuk.

Greeny

* 2 cl mandulaszirup
* 4 cl narancslé
* 2 cl citromlé
* 10 cl Ginger Ale
* 3 cseppnyi alkoholmentes
* kék Curaçao
* mentaág

A mandulaszirupot, a narancs- és citromlevet rázzuk össze a shakerben, szűrjük hosszúitalos pohárba tört jégre és töltsük föl Ginger Ale-lel. Öntsük bele óvatosan az alkoholmentes Curaraót, díszítsük mentaággal.

Hawaii drink

* 1 kisebb konzerv ananászkocka
* citromlé
* 1/2 l angol tea
* kandírozott gyömbér
* 2 üveg ásványvíz

Készítsünk erős teát és hagyjuk kihűlni Az ananászkockákat vágjuk finomra, csepegtessük le és pácoljuk be citromlével, majd öntsük rá a hideg teát és hagyjuk a hűtőben kb. egy órát érni. Tálalás előtt adjunk hozzá aprított gyömbért és töltsük föl jól behűtött ásványvízzel.

Jégkrémes szódás kávé

* 1/8 l víz
* 2 ek. őrölt kávé
* 1/8 l tej
* 30 g cukor
* 2 gombóc vaníliafagylalt
* 2 gombóc csokoládéfagylalt
* 1/4 l ásványvíz

Készítsük el a kávét, keverjük össze tejjel és cukorral, és hűtsük le. A fagylaltot osszuk szét két pohárba, öntsük hozzá a tejes kávét és töltsük föl ásványvízzel. Szívószállal kínáljuk.

Juanita

* 6 cl maracuja lé
* 6 cl ananász lé
* 4 nagy eper
* 1 cl eperszirup
* szénsavas ásványvíz

Pépesítsünk három epret, mixeljük össze alaposan a gyümölcslevekkel, a sziruppal és egy jégkockával.
Öntsük kétharmadig jégkockákkal töltött pohárba, s töltsük föl ásványvízzel. A pohár szélére tegyünk egy epret.

Karibi álom

* ananász
* 1/2 l tej
* 1 zacskó instant jegeskávé (Pina Colada)
* csipetnyi őrölt kávé

Vágjuk le az ananász tetejét, vájjuk ki a gyümölcshúst, egy részét aprítsuk fel és tegyük vissza. Az instant kávét öntsük föl hideg tejjel, keverjük össze és töltsük bele az ananászba. Szórjuk meg őrölt kávéval, és jól behűtve, két szívószállal kínáljuk.

Karcsúsító jeges ital

* 1/8 l író
* folyékony édesítőszer
* vaníliaaroma
* 1 tk. citrom
* 200 g eper vagy málna
* 100 ml diabetikus csokoládé-vanília jégkrém

A jéghideg írót ízesítsük édesítőszerrel, vaníliaaromával és citromlével, majd töltsük kehelybe. A díszítéshez tegyünk félre néhány szép gyümölcsöt.
A többit pürésítsük, tegyünk bele folyékony édesítőt, majd csúsztassuk az íróra. A jégkrémet vágjuk nagyobb kockákra és tegyük az ital tetejére. Díszítsük gyümölcsökkel és kínáljuk szívószállal.

Kajszibarack bólé

* 500 g friss vagy konzerv kajszibarack
* 1/4 l világos szőlőlé
* 1/4 l piros szőlőlé
* 3 ág citromfű
* 2 cl cukorszirup
* 1 és 1/2 l ásvány- vagy gyógyvíz

A barackot tisztítsuk meg, csepegtessük le és daraboljuk fel. Adjuk hozzá a szőlőlevet, a citromfű leveleket és a cukorszirupot, és hagyjuk kb. egy órán át állni. Töltsük föl ásványvízzel.
Tipp: Az alkoholos változathoz a szőlőleveket cseréljük ki rosé borra, és tegyünk hozzá 4 cl Curaçaót.

Kivi dream

* 2 cl frissen facsart citromlé
* 8 cl ananász lé
* 1 tojássárgája
* 2 cl kókuszdiókrém
* 3 tk. friss kivi pép
* kivi szelet

A gyümölcsleveket, a tojássárgáját, a kókuszdiókrémet és a kivi pépet rázzuk össze shakerben több jégkockával, majd szűrjük söröspohárba jégkockákra. A pohár szélére tegyünk egy szelet kivit, s kínáljuk szívószállal.

Kivi-mint

* 4 kivi
* 1 csokor menta
* szénsavas ásványvíz
* 2 késhegynyi fahéj

Hámozzuk meg vékonyan a kivit. Tépjünk le öt-hat mentalevelet, mossuk meg és vágjuk apróra. A kivit turmixszoljuk össze pépesre, majd passzírozzuk át egy kis lyukú szűrőn, és adjuk hozzá a mentát. Az egészet osszuk szét négy kehelybe, s töltsük föl ásványvízzel. Díszítsük mentalevélkékkel, szórjuk meg fahéjjal.

Kreol puncs

* 100 g friss gyümölcs
* 0,21 szőlőlé
* 0,21 narancslé
* 0,21 ananász lé
* 1 cl citromlé
* 2 cl kókuszkrém
* 0,51 Ginger Ale

A gyümölcsöket mossuk meg és aprítsuk fel, majd tegyük bólés tálba, öntsük rá a gyümölcsleveket, és hagyjuk egy órát hideg helyen állni. Szervírozás előtt adjuk hozzá a Ginger Ale-t.

Mályvapuncs naranccsal

* 0,7 l mályvatea
* 6 ek. szőlőcukor
* 0,3 l narancslé
* 1 cl citromlé
* 1 narancs

A teát, a szőlőcukrot, a narancs- és citromlevet keverjük össze egy kancsóban sok jéggel. A narancsot szeleteljük fel és adjuk hozzá.

Marisa

* 1 cl maracuja szirup
* 1 cl mangó gyümölcsital
* 4 cl narancslé
* 4 cl savó
* szénsavas ásványvíz
* friss gyümölcsök
* friss menta

Mixeljük össze jól shakerben a szirupot, a gyümölcslevet és a savót, majd öntsük egy kb. a harmadáig jéggel töltött pohárba. Töltsük föl ásványvízzel, gyümölcsökkel, díszítsük mentával.

Menta poll

* színes cukor
* 4 cl borsmentaszirup
* 15 cl tonik
* cukorrúd

A koktélos poharat díszítsük színes cukorkarimával, öntsük bele a borsmentaszirupot és töltsük föl behűtött tonikkal Cukorrúddal díszítsük.

Maugli

* 1 guayave (trópusi gyümölcs), konzervből
* 1/8 l feketeribizlilé
* Bitter Grépfrút

Vágjuk négy darabba a guayavét, s tegyük egy magas pohárba. Tegyünk hozzá két evőkanálnyit a guayave levéből és a ribizliiéből, végül töltsük föl jól behűtött Bitter Grépfrúttal.

Moro speciál

* 0,1 l vérnarancsital
* 0,1 l meggy lé
* 1 gombóc meggyfagylalt

Keverjük össze a vérnarancsitalt (dobozos) és a meggylevet, s öntsük rá a fagylaltgombócra egy magas pohárba. Kanállal és szívószállal kínáljuk.

Mistral

* 2 tk. cukor
* 6 cl grépfrút lé
* 0,15 l ásványvíz
* 1 nagyobb friss mentaág

Tegyük a cukrot és a grépfrút levet hosszúitalos pohárba, keverjük össze alaposan, hogy a cukor felolvadhasson. Töltsük föl behűtött ásványvízzel, tegyünk bele jégkockákat, és díszítsük mentaággal.
Tipp: Jégkockákba fagyasztott koktélcseresznyével és mentalevelekkel még ízletesebb!

Nyári fuvallat

* 1 tk. azonnal oldódó kávé
* 1 narancs leve
* 1 tojássárgája
* 2 tk. cukor
* 1 gombóc vaníliafagylalt

Tegyük a vaníliafagylaltot koktélos pohárba. A többi hozzávalót rázzuk jól össze shakerben, vagy verjük fel habverővel egy tálban, s öntsük a fagylaltra. Szervírozás előtt tegyük rövid időre a jégszekrénybe.

Queen Charlotte

* 5 cl Tai Mai
* 5 cl ribizlilé
* szódavíz

A Mai Tait és a ribizli levet turmixszoljuk össze tört jéggel, öntsük koktélos pohárba, és töltsük föl szódavízzel.

Rózsaszín retek

* 1 csomó retek
* 400 ml író
* 100 ml cékla lé
* csipetnyi fűszer só
* szénsavas ásványvíz

A retket tisztítsuk meg gyökerétől, vegyük le róla a zöldet, s vágjunk le a héjából díszítésnek négy spirált. Majd az íróval együtt pürésítsük össze a turmixban. Tegyük hozzá a céklalevet és a sót, és pépesítsük össze az egészet még egyszer. Osszuk szét a masszát négy pohárba, töltsük föl jól behűtött ásványvízzel, díszítsük retekspirállal, vagy szépen bevágott retekkel. Jól behűtve kínáljuk.

Sárgadinnye bólé

* 8 cl ribizli lé
* 10 cl piros grépfrút lé
* 1 banán
* 1 sárgadinnye
* 0,7 l citromos limonádé

A hozzávalókat, a citromlé kivételével, mixeljük össze alacsony fokozaton 4 ek. tört jéggel. Töltsük föl hideg citromos limonádéval.

Rózsaszín szölökoktél

* 8 cl piros szőlőlé
* 2 cl grépfrút lé
* 2 cl zöldcitrom-szirup
* Bitter Lemon
* zöldcitrom-szelet
* fekete szőlő

A gyümölcsleveket és a szirupot mixeljük jól össze shakerben pár jégkockával, majd szűrjük át hosszúitalos pohárba és töltsük fel Bitter Lemonnal. Zöldcitrom-szelettel díszítsük.

Strawberry fields

* 2 cl eperszirup
* 4 cl körte lé
* 3 cl citromlé
* 6 cl kajszibarack lé
* szénsavas ásványvíz
* tejszín
* eper

Rázzuk jól össze shaker- ben jéggel a szirupot és a gyümölcsleveket. Szűrjük át mély koktélos kehelybe tört jégre, s töltsük föl szénsavas ásványvízzel. Eperrel és szívószállal kínáljuk.

Sunset

* 6 cl őszibaracknektár
* 6 cl Ginger Ale
* barackcikkely

Egy pohárban keverjük össze a nektárt a Ginger Ale-t, és kínáljuk jégkockával. A pohár szélére tűzzünk barackdarabot.

Szölö alma narancs mix

* 0,2 cl narancslé
* 5 cl szőlőlé
* 5 cl alma lé

A behűtött gyümölcsleveket keverjük össze és kínáljuk dekoratív pohárban.

Szölöflip

* 8 cl tej
* 8 cl piros szőlőlé
* 1 tojássárgája
* 2 cl juharszirup
* csipetnyi szerencse dió
* szőlőfürt
* friss menta

A tejet, a szőlőlevet, a tojássárgáját és a szirupot rázzuk jól össze shakerben jéggel és csipetnyi szerencsedióval. Szűrjük előre behűtött kehelybe. Szőlőfürttel és friss mentával díszítsük.

Tarita

* 50 g sárgadinnye
* 2 gombóc mangó fagylalt
* 1 cseppnyi citromlé
* 2 cl kókuszdiókrém
* ásványvíz
* mentaág

Keverjük jól össze a dinnyét, a kókuszdiókrémet és a citromlevet, majd öntsük egy karcsú pohárba jégkockára. Töltsük föl vízzel, enyhén habosítsuk, és díszítsük mentával.

Tojás Colada

* 12 cl ananászlé
* 1 tojássárgája
* 2 cl kókuszdiókrém
* friss menta

A gyümölcslevet, a kókuszdiókrémet és a tojássárgáját rázzuk össze shakerben jégkockákkal. Töltsük harmadáig jéggel megtöltött pohárba. Mebtával és szívószállal kínáljuk.

Tojásos fizz

* 2 cl frissen facsart citromlé
* 12 cl homoktövis-narancsnektár
* 1 tojássárgája
* csipetnyi őrölt gyömbér
* 2 tk. méz
* ásvány- vagy gyógyvíz
* citromszelet

A gyümölcslevet, a nektárt, a tojássárgáját, az őrölt gyömbért és a mézet mixeljük össze gyorsan a shakerben két jégkockával. Öntsük egy harmadáig jégkockákkal megtöltött kehelybe. Töltsünk rá gyógyvizet. A pohár szélére tűzzünk citromszeletet, s szívószállal kínáljuk.

Trópusi bólé

* 1 konzervananász (száraz- anyagtartalom 340 g)
* 1 konzervmandarin (szárazanyag tartalom 175 g)
* 1 csillaggyümölcs
* 1 konzerv licsi (150 g)
* 2 üveg trópusi gyümölcsital
* 1 l ásványvíz

Öntsük az ananász- és mandarindarabokat a gyümölcslével együtt bólés- tálba. Keverjük hozzá
a lecsepegtetett licsit.
A csillaggyümölcsöt szeleteljük fel és keverjük hozzá. Töltsük föl a jól behűtött ásványvízzel és a gyümölcsitallal, s lefedve hagyjuk a hűtőben állni.

Vadászital

* 3/4 l víz
* 3 filter borsmentatea
* 1/8 l szagosmüge-szirup
* narancshéjspirál

A tea filtereket forrázzuk le és hagyjuk kb. öt percig ázni Vegyük ki a filtereket és hagyjuk a teát kihűlni. A hideg teát keverjük össze a szagosmüge-sziruppal, majd osszuk négyfelé és díszítsük narancshéjspirállal.

Vérnarancs-gyümölcs kupa

* 0,2 l vérnarancsital
* szénsavas ásványvíz
* friss gyümölcsök

A gyümölcsökből (banán, cseresznye stb.) készítsünk nyársat. Öntsük a vérnarancsitalt (dobozos) egy nagy pohárba, és töltsük föl jól behűtött ásványvízzel. A nyársat tegyük a pohárra.

Vitaminkoktél

* 2 alma
* 1 grépfrút
* 1 narancs
* 1 citrom
* 1 körte
* 200 g szőlő
* 4 sárgarépa
* 4 paradicsom

Gyümölcscentrifugával préseljük ki az almát, a sárgarépát és a körtét, s facsarjuk k a narancsot, a grépfrútot és a citromot. Az így készült levet mixeljük össze a szőlővel és a paradicsommal.

Zöld ifjú

* 3/4 l tej
* 200 g friss, zöld spenót
* 3 ág bazsalikom
* 3 ek. méz
* frissen őrölt fehér bors
* 100 g márványsajt

A spenótot és a bazsalikomot mossuk meg, csepegtessük le és szedjük le a száráról. Öntsük a tejet a mixerbe, adjuk hozzá apránként a spenótot és a bazsalikomot, majd pürésítsük. Keverjük hozzá a mézet és a késhegynyi borsot, töltsük poharakba, s szórjuk meg apróra vágott márványsajttal.

Zöld vidító

* 1 kivi
* 10 cl világos szőlőlé
* Ginger Ale
* kivi szelet
* citromfű levél

A kivit hámozzuk meg vékonyan, pépesítsük, nyomjuk át egy szűrőn, s tegyük hosszúitalos pohárba tört jégre. Öntsük hozzá a szőlőlevet, és keverjük jól össze az egészet. Töltsük föl hideg Ginger Ale-lel, díszítsük kivi szelettel és citromfű levéllel.

Áfonyaital

* 15 cl író
* 1 tk. citromlé
* 1 ek. méz
* 50 g áfonya

A hozzávalókat turmixszoljuk össze habosra, töltsük hosszúitalos pohárba és kínáljuk szívószállal. Gyümölcsökkel díszítsük.

Borsmenta tündér

* 1/2 l tej
* 2 tk. friss mentalevél
* 0,3 l víz
* 3 ek. méz
* 4 gombóc citromfagylalt

Forrázzuk le a mentaleveleket, keverjük el benne a mézet, majd hagyjuk lehűlni. Keverjük össze a tejjel, s egy-egy gombóc citromfagylaltra öntve kínáljuk.
Tipp: Friss mentalevelek helyett használhatunk 2 filter borsmentateát.

Brown coconut

* 400 ml kakaó
* 400 ml kókusztej
* 4 tojássárgája
* 500 ml csokoládé jégkrém
* 4 tk. kókuszreszelék
* 4 tk. instant kakaó

A hideg kakaót, a kókusztejet és a tojássárgáját keverjük habosra a keverőgépben. Tegyünk jégkrémet a behűtött poharakba és öntsük rá gyorsan a kakaós keveréket. Kókuszreszelékkel és kakaóval szórjuk meg. Szívószállal és kanállal kínáljuk.

Citronella

* 2 gombóc citromfagylalt
* 12 cl író
* 3 cl citromlé
* 2 cl cukor

A hozzávalókat turmixszoljuk habosra, majd kínáljuk egy nagyobb pohárban, s díszítsük ízlés szerint.

Dán ital

* 12 cl kakaó
* 6 cl cseresznye lé
* szódavíz

A kakaót és a cseresznyelevet rázzuk össze jéggel a shakerben, öntsük hosszúitalos pohárba, s töltsük föl szódával.

Fahéjas tej körtével

* 0,2 l tej
* 1/2 körte
* 1 tk. kakaó
* 1 tk. fahéj
* 1 tk. cukor
* 10 g vaníliás cukor
* 3 cseppnyi citromlé

A meghámozott és kimagozott körtét turmixszoljuk össze a többi hozzávalóval és 2 tk. tört jéggel. Magas hosszúitalos pohárban kínáljuk.

The body

* 3 cl mangó szirup
* 10 cl író
* 3 cl kókuszpüré
* ásványvíz

A mangó szirupot, a kókuszpürét és az írót rázzuk jól össze jéggel a shakerben, töltsük karcsú hosszúitalos pohárba, s töltsük föl ásványvízzel.

Summer Cooler

* 8 cl narancsnektár
* I cseppnyi Angostura
* Bitter Lemon
* citromszelet
* friss menta

A narancslevet és az Angosturát rázzuk össze jéggel a shakerben, s öntsük egy kehelybe, majd töltsük föl Bitter Lemonnal. Citromszelettel és mentával díszítsük.

Jungel Juice

* 2 cl frissen facsart citromlé
* 4 cl maracitja nektár
* 4 cl cukormentes ananász lé
* cseppnyi Angostura
* 0,1 I ásványvíz
* ananászdarabka

Tegyünk két jégkockát egy hosszúitalos pohárba, öntsük bele a gyümölcsleveket. az Angosturát es kevés ásványvizet, majd bárkanállal keverjük össze gyorsan. Töltsük fel a maradék ásványvízzel. Ananászdarabbal díszítve kínáljuk.
Tárhely - Domain - VPS - Szerver hosting